TABLA din OTEL CorTen

Tabla din otel Cor-Ten (aliaj obtinut din cupru, crom, nichel si fosfor) se distinge prin coloristica in continua schimbare, din momentul instalarii si supunerii la factorii de mediu tabla din otel capatand o coloristica galbuie, a carei nuanta devine tot mai inchisa odata cu trecerea timpului.

Supusa astfel oxidarii la factorii naturali, tabla din otel Cor-Ten formeaza o patina subtire ce asigura in timp rezistenta sporita materialului ce nu necesita intretinere sau mentenanta pe durata de viata. Patina astfel formata confera si rezistenta la coroziune, impiedicand patrunderea apei sau a vaporilor. Vopsirea si tratamentele anti-coroziune nu vor fi astfel necesare in timp.

Coloristica deosebita

In cadrul proiectelor de exterior, tabla din otel Cor-Ten, sub influenta factorilor de mediu, dobandeste o culoare maronie, consecinta naturala a procesului de oxidare. Rezultatul – un aspect inedit, gratie coloristicii in continua schimbare.

Rezistenta la exterior

Datorita patinei naturale formate sub actiunea factorilor de mediu (ploaie, ninsoare, inghet, ceata etc.) tabla din otel va avea o rezistenta mai mare in zone cu un climat mai aspru, inclusiv in zone cu salinitate ridicata si umiditate sporita.

Durabilitate

Tabla din otel Cor-Ten are o durata de viata indelungata, gratie rezistentei sporite la factorii de mediu precum si patinei subtiri cu rol protector si anticoroziv. Materialul nu necesita mentenanta periodica.

UTILIZARE: exterior

APLICATII: fatade ventilate, decoruri/placari exterioare, sculpturi urbane, transport naval

PROIECTE