Politica generala de confidentialitate a GEPLAST

 

Puteti accesa documentul aici.

Continutul website-ului www.arhitecturale.geplast.ro (denumit in continuare Site) este proprietatea exclusiva a entitatii GEPLAST S.R.L (denumita in continuare GEPLAST) cu sediul in B-dul I.C. Bratianu 61A, Nr. 61A, 900263 Constanta, inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J13/4519/1994, cod de inregistrare fiscala RO6776885.

GEPLAST urmareste in permanenta si se asigura ca prelucrarea datelor cu caracter personal respecta cu strictete principiile si legislatia privind protectia datelor cu caracter personal, in particular prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (in continuare “RGPD”).

Aceasta Politica privind confidentialitatea este valabila incepand cu luna mai 2018 si are rolul de a va informa cu privire la:

 • activitatile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale dumneavoastra, in calitate de vizitator al Site-ului sau de utilizator al functiilor din cadrul Site-ului;
 • prelucrarile datelor cu caracter personal derulate de Geplast, in vederea desfasurarii activitatilor sale conform celor descrise mai jos.

Geplast poate actualiza prezenta Politica privind confidentialitatea ulterior, caz in care va informa persoanele vizate prin intermediul Site-ului privind orice modificari inainte ca acestea sa devina aplicabile.

 

Cine este Geplast?

S.C. GEPLAST S.R.L ( „GEPLAST”) este persoana juridica romaneasca, constituita si functionand in baza legilor din Romania. GEPLAST are sediul social in Bd. I.C. Bratianu 61A, Constanta, RO-900263, este inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J13/4519/1994 si are cod de inregistrare fiscala RO6776885.

 

Ce sunt datele personale si ce astfel de date prelucreaza GEPLAST?

Datele cu caracter personal sunt informatii referitoare la o persoana fizica care poate fi identificata, direct sau indirect. GEPLAST prelucreaza urmatoarele categorii de date:

 

 • Date de identificare, cum ar fi numele, prenumele, data si locul nasterii, codul numeric personal, adresa de e-mail si adresa IP a computerului sau a dispozitivului dvs. mobil
 • Date despre tranzactii realizate in baza contractelor comerciale incheiate cu Geplast, cum ar fi numarul de cont.
 • Date financiare, ca de exemplu, facturile, valoarea produselor sau serviciilor care fac obiectul relatiei contractuale
 • Date despre comportamentul online si preferintele dvs.,cum ar fi adresa IP a dispozitivului mobil sau a computerului dvs. si paginile pe care le vizitati pe siteurile web ale companiei
 • Date referitoare la interesele si nevoile dvs.,pe care ni le comunicati, de exemplu, atunci când sunati la una din sucursalele noastre sau completati un formular online
 • Date de natura vizuala, cum ar fi imaginile surprinse de camerele de supraveghere din incinta sucursalelor Geplast

 

Ce presupune prelucrarea de date cu caracter personal de catre GEPLAST?

Prelucrarea inseamna operatiuni cum sunt: colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, transmiterea, combinarea, blocarea, restrictionarea, stergerea, distrugerea, arhivarea datelor cu caracter personal etc.

De unde obtine GEPLAST date cu caracter personal?

Datele sunt obtinute direct de la Client si/sau de la un imputernicit al Clientului (in momentul in care se completeaza formulare de pe site-ul GEPLAST sau documente ale GEPLAST, este accesata pagina de internet sau prin orice alte mijloc de comunicare). In plus, GEPLAST poate obtine date de mai sus prin consultarea unor surse externe. Prin surse externe intelegem institutii si autoritati publice, registre publice, baze de date electronice, informatii disponibile in social media cat si pe internet, sau terti abilitati, detinatori de astfel de informatii, cum ar fi, dar fara a ne limita la: Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, Oficiul National al Registrului Comertului etc.

 

In ce scopuri prelucreaza GEPLAST date cu caracter personal?

Folosim datele dvs. personale doar in scopuri legitime de afaceri. Acestea includ:

 • Furnizarea de produse si servicii. Atunci când incheiati un contract de vânzare-cumparare sau de prestari servicii cu compania noastra, avem obligatia legala de a colecta datele personale care verifica identitatea dvs. (de exemplu, o copie dupa cartea de identitate sau pasaport). De asemenea, trebuie sa cunoastem numarul dvs. de telefon si/sau adresa dvs. de email pentru a va putea contacta.
 • Gestionarea relatiilor cu clientii. Este posibil sa va solicitam parerea cu privire la produsele si serviciile noastre si sa comunicam informatiile obtinute anumitor membri ai personalului nostru in vederea imbunatatirii ofertei.
 • Marketing personalizat. Putem sa va trimitem e-mailuri sau mesaje text pentru a va oferi un produs sau un serviciu pe baza circumstantelor dvs. personale sau putem sa va propunem o astfel de oferta atunci când va conectati la site-ul nostru. Puteti sa va dezabonati de la ofertele personalizate de acest gen. Aveti dreptul de a nu consimti sau de a va opune la activitatile comerciale sau de marketing direct, inclusiv la crearea profilului in scopul activitatilor de acest tip.
 • Furnizarea celor mai potrivite produse si servicii. Atunci când vizitati site-ul nostru web, când sunati la una din sucursalele noastre sau cand vizitati o sucursala Geplast, colectam informatii despre dvs. Analizam aceste informatii pentru a identifica nevoile dvs. potentiale si evaluam adecvarea produselor sau serviciilor.
 • Imbunatatirea si dezvoltarea produselor si serviciilor: analiza modului in care folositi produsele si serviciile noastre ne ajuta sa va intelegem mai bine si ne arata ce putem imbunatati.
  • analizam rezultatele activitatilor noastre de marketing pentru a masura eficienta acestora si relevanta campaniilor noastre.
  • putem sa folosim datele dvs. pentru a va trimite oferte personalizate prin e-mail sau pe site-ul nostru web. Aveti dreptul de a va opune, in orice moment, la activitatile comerciale sau de marketing direct, chiar daca v-ati dat in prealabil acordul scris pentru derularea acestor activitati.
 • Prevenirea si detectarea fraudei si securitatea datelor: Avem datoria de a proteja datele dvs. personale si de a preveni, a detecta si a limita incalcarea securitatii datelor. Acestea includ informatiile pe care suntem obligati sa le colectam despre dvs. (de exemplu, in scopul incheierii unui contract comercial sau a unei plati cu cardul efectuate prin POS)
 • Raportarea interna si externa: Prelucram datele dvs. in vederea desfasurarii operatiunilor bancare si pentru a ajuta echipa de management sa ia decizii mai bune in privinta operatiunilor si serviciilor noastre. Pentru a respecta o serie de obligatii legale si cerinte statutare (de exemplu: legislatia fiscala).

 

Datele pe care le prelucram in orice scop sunt anonimizate sau eliminam cât de mult posibil informatiile cu caracter personal.

 

In ce temeiuri prelucreaza GEPLAST date cu caracter personal?

GEPLAST prelucreaza datele tale cu caracter personal in scopurile mentionate mai sus, in baza urmatoarelor temeiuri:

 • in baza consimtamantului Clientului, daca acesta ne-a fost acordat (de ex: in caz de marketing direct sau luarea de decizii automate care produc efecte juridice sau efecte similare semnificative si care nu sunt necesare executarii unui contract sau indeplinirii unei obligatii legale);
 • pentru executarea unui contract la care Clientul/persoana vizata este parte (de ex: furnizarea de servicii suport pentru solicitarile tale, trimiterea de notificari/informari cu privire la produsul detinut) sau pentru a face demersuri pre-contractuale la cererea Clientului de incheiere a unui contract sau pentru a furniza Clientului informatii despre produsele detinute sau suport pentru utilizarea acestora;

 

Este obligatorie pentru client comunicarea datelor? Care sunt consecintele in caz de refuz?

Prelucrarea datelor cu caracter personal solicitate de catre GEPLAST in scopul intocmirii si incheierii unei relatii contractuale este obligatorie, cu exceptia cazului in care prelucrarea datelor se intemeiaza pe acordul Clientului (de ex: in caz de marketing direct sau luarea de decizii automate care produc efecte juridice sau efecte similare semnificative si care nu sunt necesare executarii unui contract sau indeplinirii unei obligatii legale), caz in care vei fi informat ca furnizarea datelor, respectiv a acordului este optionala. In celelalte cazuri, refuzul tau va determina imposibilitatea GEPLAST de a furniza servicii sau produse specifice companiei.

 

Instraineaza GEPLAST datele cu caracter personal?

Pentru a va putea oferi cele mai bune servicii si a ne pastra competitivitatea in sectorul de activitate, comunicam anumite date in cadrul si in afara Geplast. Acestea includ:

Sucursale / departamente GEPLAST

Transferam date in cadrul sucursalelor si departamentelor Geplast in scop operational, de raportare, ca de exemplu, pentru a ne conforma anumitor legi, a garanta securitatea sistemelor informatice sau a furniza anumite servicii. (Consultati sectiunea „Ce facem cu datele dvs. personale” pentru lista completa). De asemenea, putem transfera date in sistemele de stocare centralizata sau pentru prelucrare, asigurând astfel o eficienta mai ridicata.

Toate transferurile de date interne se efectueaza in conformitate cu Politica noastra privind protectia datelor.

Agenti independenti

Comunicam informatii agentilor independenti care actioneaza in numele nostru. Acesti agenti sunt inregistrati in conformitate cu legislatia locala si functioneaza pe baza autorizatiei emise de organismele de reglementare. Puteti citi mai multe despre modul in care colaboram cu agentii independenti in sectiunea relevanta din contractual comercial incheiat cu GEPLAST.

Autoritati guvernamentale

Pentru a ne respecta obligatiile reglementare, este posibil sa divulgam datele autoritatilor relevante.

In unele cazuri, suntem obligati prin lege sa comunicam datele dvs. partilor externe, inclusiv:

 • Autoritatilor publice, de reglementare si organismelor de supraveghere, cum ar fi bancile centrale.
 • Autoritatilor judiciare/de investigatie, cum ar fi politia, procurorii publici, tribunalele si organismele de arbitrare/mediere, la cererea expresa si legala a acestora.
 • Avocatilor, de exemplu, in caz de faliment, companiilor de asigurari, administratorilor care gestioneaza interesele altor parti si auditorilor companiei.

 

Institutii financiare

In cazul in care efectuati plati cu cardul prin terminalul POS disponibil in unele din sucursalele Geplast, tranzactia implica intotdeauna o alta banca sau o companie financiara specializata. Pentru procesarea platilor, trebuie sa ii comunicam celeilalte banci informatii despre dvs., cum ar fi numele si numarul de cont.

Uneori, comunicam informatii cu caracter personal bancilor sau institutiilor financiare din alte tari; de exemplu, in cazul in care efectuati sau incasati o plata externa. De asemenea, comunicam informatii partenerilor de afaceri ale caror produse le comercializam, cum ar fi companiile de asigurari.

Furnizori de servicii

In cazul in care folosim alti furnizori de servicii, comunicam doar datele cu caracter personal care sunt necesare pentru realizarea unei anumite sarcini. Furnizorii de servicii ne sprijina cu activitati de tipul:

 • conceperea si intretinerea instrumentelor si aplicatiilor bazate pe Internet;
 • activitati sau evenimente de marketing si gestionarea comunicarii cu clientii (ex. Campanii de emailmarketing)
 • intocmirea rapoartelor si statisticilor, tiparirea materialelor si conceperea produselor.
 • plasarea de reclame in cadrul aplicatiilor, site-urilor web si retelelor sociale.
 • transmiterea unor documente/materiale fizice prin intermediul serviciilor de curierat.

 

In toate aceste situatii, ne asiguram ca tertii nu pot accesa decât datele personale care sunt necesare pentru desfasurarea sarcinilor lor specifice.

Ori de câte ori comunicam datele dvs. personale la nivel intern sau cu tertii, luam masurile de siguranta necesare pentru a le proteja. Pentru aceasta, Geplast se bazeaza pe:

 • REGULAMENTULUI (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

 

Cat timp prelucreaza GEPLAST datele cu caracter personal?

Datele personale vor fi stocate doar pâna in momentul in care scopul pentru care au fost prelucrate a fost indeplinit. In masura in care trebuie respectate perioadele de pastrare conform legislatiei comerciale si fiscale, perioada de pastrare pentru anumite date poate fi de pâna la 10 ani. Modificarea perioadelor de pastrare poate aparea si datorita interesului legitim al GEPLAST (de exemplu, pentru a garanta securitatea datelor, pentru a preveni utilizarea abuziva sau pentru urmarirea in justitie a infractorilor). Datele pe care trebuie sa le stocam datorita obligatiilor legale, statutare sau contractuale de stocare vor fi blocate.

 

Care sunt drepturile persoanei vizate si cum pot fi exercitate?

Respectam drepturile dvs. in calitate de client si/sau potential client sau utilizator al site-urilor noaste online pentru a stabili cum sunt utilizate informatiile dvs. personale. Aceste drepturi includ:

 

Dreptul de a accesa informatiile

Aveti dreptul de a solicita un raport al datelor dvs. cu caracter personal pe care le prelucram.

 

Dreptul la rectificare

Daca datele dvs. personale sunt incorecte, aveti dreptul sa ne cereti sa le rectificam. In cazul in care comunicam tertilor date corectate ulterior, vom informa si tertii respectivi in acest sens.

 

Dreptul de a va opune prelucrarii datelor

Puteti sa va opuneti folosirii datelor dvs. personale de catre Geplast in interesele legitime ale companiei. Puteti sa va exercitati acest drept in scris via email, la una din sucursalele Geplast sau telefonic. Vom lua in considerare opozitia dvs. si daca prelucrarea informatiilor dvs. are vreun impact nejustificat asupra dvs. care impune incetarea prelucrarii datelor respective.

De asemenea, puteti sa va opuneti primirii de mesaje comerciale personalizate din partea noastra chiar daca acestea au fost transmise in urma solicitarii dvs. si, prin urmare, a acordului dvs. privind comunicarile comerciale. Când deveniti client Geplast, este posibil sa va intrebam daca doriti sa primiti oferte personalizate. In cazul in care va razgânditi ulterior, puteti opta sa nu mai primiti mesaje, folosind linkul „dezabonare” din subsolul fiecarui e-mail comercial.

Furnizarea datelor personale este voluntara. Nu aveti obligatia sa ne furnizati datele dvs. personale si nici aceasta politica de confidentialitate nu este necesara pentru a indeplini o cerinta legala sau contractuala. Daca nu ne furnizati datele dvs. personale, acest lucru nu va avea consecinte asupra dvs., cu exceptia faptului ca nu veti putea utiliza serviciile noastre.

 

Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Aveti dreptul de a ne solicita sa restrictionam utilizarea datelor dvs. cu caracter personal in cazul in care

 • considerati ca informatiile sunt inexacte
 • considerati ca prelucram datele in mod ilegal
 • v-ati opus utilizarii datelor dvs. personale de catre Geplast in interesele legitime ale companiei

 

Dreptul la portabilitatea datelor

Aveti dreptul sa ne solicitati sa transferam datele dvs. cu caracter personal direct dvs. sau unei alte companii. Aceasta se aplica in cazul datelor cu caracter personal pe care le prelucram prin mijloace automate si cu consimtamântul dvs. sau pe baza unui contract incheiat cu dvs. In cazul in care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, vom transfera datele dvs. cu caracter personal.

 

Dreptul la stergere

Puteti sa ne solicitati stergerea datelor dvs. cu caracter personal daca:

 • datele nu mai sunt necesare in scopul pentru care au fost colectate sau prelucrate,
 • va retrageti consimtamântul pe baza caruia are loc prelucrarea
 • obiectati la prelucrarea datelor dvs. de catre Geplast in interesele legitime ale companiei sau in scopul trimiterii de mesaje comerciale personalizate,
 • Geplast prelucreaza datele dvs. cu caracter personal in mod ilegal, sau
 • o reglementare a Uniunii Europene sau a unui stat membru al Uniunii Europene impune stergerea datelor dvs. cu caracter personal de catre Geplast.

 

Dreptul la reclamatii

In cazul in care nu sunteti satisfacut de modul in care am raspuns solicitarilor dvs., aveti dreptul sa faceti o reclamatie. Daca sunteti in continuare nemultumit de reactia noastra la reclamatia pe care ne-ati inaintat-o, puteti sa o trimiteti mai departe catre autoritatea pentru protectia datelor din tara dvs.

 

Exercitarea drepturilor dvs.

Daca doriti sa va exercitati drepturile sau sa faceti o reclamatie, va rugam sa ne contactati. Veti gasi o lista cu datele de contact ale reprezentantilor Geplast la finalul acestei Politici de confidentialitate.

Modul in care va exercitati drepturile depinde de produsul Geplast pe care il folositi si de disponibilitatea serviciilor in zona dvs. Se poate realiza prin intermediul site-ului nostru web, vizitând o sucursala sau prin telefon. Intentionam sa raspundem la cererea dvs. in cel mai scurt timp posibil. In unele cazuri, timpul de raspuns poate fi de pâna la o luna (daca acest lucru este permis de lege). Daca avem nevoie de un timp mai indelungat pentru a va solutiona cererea, va vom informa cât timp suplimentar este necesar si va vom oferi motivele intârzierii.

In anumite cazuri, putem respinge cererea dvs. Daca este permis prin lege, va vom informa in timp util de ce am respins cererea.

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, va puteti adresa cu o cerere la urmatoarele date de contact:

 

In cazul in care ne scrieti prin e-mail/posta, va rugam sa ne indicati numele si prenumele dvs. pentru a va identifica si raspunde in mod adecvat solicitarii dumneavoastra, sau prin completarea si transmiterea formularului de contact disponibil la https://arhitecturale.geplast.ro/contact/