Proiectul

Acest proiect supune atentiei cladirea de birouri a companiei Aqua Prociv Proiect din Cluj, al carei domeniu de activitate il reprezinta proiectarea cladirilor si instalatiilor, beneficiarul fiind si proiectant al constructiei de fata.

 

Solutia de fatada

Conceptul arhitectural urmareste domeniul de activitate al companiei beneficiare, tabla din otel CorTen furnizata de Geplast reflectand specificul tehnic al firmei si jucand un rol important in eficienta energetica a cladirii.

Panourile casetate sunt fixate pe o substructura din aluminiu cu rupere de punte electrolitica (s-au folosit garnituri EPDM).

Executia fatadei ventilate a fost completata de montarea unui sistem de drenaj al apei, la a carei proiectare echipa Geplast si-a adus inca o data contributia.

S-a apelat la plasarea unei retele de mini-canale colectoare sub zona placata cu tabla Cor-Ten, rezultatul materializandu-se intr-un sistem ingenios si sustenabil.

Supuse oxidarii la factorii naturali, panourile Cor-Ten au o coloristica in continua schimbare pe tot parcursul perioadei de oxidare a otelului.

In prezent, in faza de maturitate a oxidarii Cor-Ten, placile au dobandit o culoare uniforma ruginie. Patina subtire astfel formata asigura rezistenta in timp a fatadei: suprafata din otel nu necesita intretinere si ofera protectie anticoroziva si rezistenta impotriva intemperiilor.