PANOURI din ALUMINIU COMPOZIT

Panouri din aluminiu compozit, marca ALUCOBOND® – un etalon pentru materiale sustenabile si de calitate superioara. Produsele sunt destinate placarilor exterioare / fatadelor ventilate si se disting prin planeitate deosebita, rezistenta, varietate de culori si finisaje, alaturi de formabilitate excelenta.

ALUCOBOND® A2

Panouri compozite din aluminiu, cu miez mineral non-combustibil (C0, A2-s1,d0).

DETALII MATERIALE

ALUCOBOND® Plus

Panouri compozite din aluminiu, cu miez mineral greu-inflamabil (B, s1d0).

DETALII MATERIALE

ALUCORE® / A2

Panouri compozite din aluminiu, cu miez “fagure de miere”, extrem de usoare.

DETALII MATERIALE

CALITATE SUPERIOARA

Calitate superioara, rezistenta si aspect unic – ALUCOBOND® inseamna constructii sustenabile de calitate si standarde inalte de imagine si creativitate. Materialul conceput special pentru aplicatii exterioare, se distinge prin planeitate perfecta, varietatea de culori si decoruri si comportamentul deosebit la prelucrare.

ALUCOBOND® este fabricat in diferite variante de grosimi ale miezului, intr-un proces continuu de laminare, si taiat apoi la formatul finit. Toate panourile cu suprafata vopsita, sunt prevazute cu film de protectie, ce se inlatura cu usurinta dupa efectuarea montajului.

SIGURANTA LA FOC

In proiectarea unei cladiri, trebuie avuta in vedere si protectia la incendii. Solutiile incombustibile sunt precum un airbag – nu este vizibil, insa este esential in caz de urgenta. Un material incombustibil care nu afecteaza estetica unei cladiri, este ideal. Pentru o fatada ventilata rezistenta la foc, recomandam folosirea ALUCOBOND® PLUS (B-s1, d0) sau ALUCOBOND® A2 (A2-s1, d0), in combinatie cu izolatie minerala non-combustibila. Aceasta combinatie nu permite propagarea flacarilor sau cresterea critica a temperaturii, in caz de incendiu.

PRELUCRARE si MONTAJ

Un alt avantaj al panourilor ALUCOBOND® consta in usurinta de prelucrare si multiplele posibilitati de montaj. Materialul se frezeaza, debiteaza, se indoaie si permite formarea de casete, se roluieste. Permite prinderea mecanica ascunsa sau vizibiila, se poate lipi si permite redarea unei varietati de stereotomii pe fatada.

SUSTENABIL

3A Composites si-au luat angajamentul de a avea un efect negativ cat mai redus asupra mediului cu mult timp in urma. Scopul companiei este acela de a raspunde celor mai exigente cerinte de mediu, sociale si economice. Astfel, panourile compozite din aluminiu ALUCOBOND® nu emana substante nocive pe intrega durata de viata. Dupa ani de utilizare, panourile inca sunt reciclabile 100% si pot fi reintroduse in ciclul de productie. Cerintele actuale privind consumul de energie pot fi respectate prin folosirea panourilor ALUCOBOND® in sistem de fatada ventilata.

Detalii complete gasiti in Declaratia de mediu >>

EXPERIENTA 50 ani

Dezvoltarea ALUCOBOND®, inceputa cu mai bine de 50 ani, a constituit o revolutie in sine: un panou compozit din aluminiu revolutionar: usor, rigid, usor de prelucrat, anti-coroziv si reciclabil. Acestea sunt doar cateva dintre argumentele pentru care acest materiale a fost si este in lista de optiuni a arhitectilor si constructorilor.

REFERINTE