Proiectul

Casa de vacanta LNB este exemplul ideal de integrare arhitecturala a design-ului industrial. Scopul proiectului – sporirea calitatii vietii prin redarea unui spatiu locativ eficient si inovator.

Gorka Ibargoyen, beneficiarul si dezvoltatorul casei de vacanta LNB, a descoperit conacul vechi de 100 de ani intr-o vale a padurii Bera. Atat cladirea, cat si locatia, i s-au parut ideale pentru un proiect de vacanta care sa permita oaspetilor sai sa se reconecteze cu natura.

Proprietarul cladirii a apelat la arhitectul Jordi Hidalgo Tane, alaturi de care a si facut echipa. In urma dialogului lor despre vechi vs. nou, traditie ancestrala vs. modernism, artizanat vs. tehnologie a luat nastere locuinta prezentata in galeria de mai sus.

Constructia originara din piatra a conacului a ramas intacta, iar noul proiect a fost ridicat pe terenul din apropierea acesteia. O galerie de sticla conecteaza acum cele doua cladiri.

Prin utilizarea lemnului drept materie prima pentru proiectare si finisare, casa de vacanta LNB se afla intr-o stransa conexiune cu padurea de stejar ce o inconjoara. Datorita multiplelor atribute estetice precum si usurintei de instalare si rezistentei sporite la umiditate si trafic intens, panourile HPL cu finisaj furnir PARKLEX®, au jucat un rol important in diferite zone aflate la interiorul cladirii LNB.

Folosirea panourilor HPL cu finisaj furnir PARKLEX® la interior

Finisajul natural de stejar, PARKLEX® Country Oak, confera interiorului coerenta stilistica de care avea nevoie.

PARKLEX® Country Oak se regaseste in diferite zone interioare, precum:

  • Peretii verticali si orizontali
  • Pardoselile – Panourile din gama PARKLEX® Hy Tek au fost folosite la pardoselile din living, bucatarie, dormitoare, salile de baie si la redarea treptelor. Panourile HPL cu finisaj furnir PARKLEX® Hy Tek sunt special fabricate pentru folosirea in zone cu grad sporit de umiditate si trafic intens.
  • Tavanele
  • Finisajele din bucatarie – Mobilierul si sertarele din bucatarie sunt realizate la comanda cu panouri PARKLEX® Dry Internal, material folosit si la redarea peretelui separator dintre dormitoare si sali de baie. Aceste panouri cu finisaj din lemn, nu necesita intretinere sau tratamente speciale. A fost folosit acelasi finisaj PARKLEX® Country Oak ca la pardoseli.
  • Cabina de dus – S-au folosit panouri din gama PARKLEX® Wet Internal, special create pentru a rezista la vaporii de apa si la umiditate

 

Folosirea gamelor de panouri pentru interior PARKLEX® Dry Internal, PARKLEX® Hy Tek si PARKLEX® Wet Internal a permis utilizarea aceluiasi tip de finisaj, PARKLEX® Country Oak. Rezultatul – o atmosfera calda si primitoare.

Pe masura ce te deplasezi dintr-un spatiu in altul remarci coerenta sticlistica, facilitata de utilizarea panourile HPL. Finisajul PARKLEX® utilizat este fabricat din fasii subtiri de furnir, al caror model si nuanta difera de la un lot la altul, ceea ce evidentiaza din plin naturaletea si diversitatea estetica a lemnului de stejar.

Proprietatile tehnice si versatilitatea panourilor PARKLEX® Hy Tek, Dry Internal si Wet Internal, ce intra in componenta gamei PARKLEX® de panouri de interior, au permis folosirea lemnului la placarile interioare verticale, la realizarea mobilierului si la restul incaperilor, eficientizand astfel spatiile si instalatiile.