Panourile casetate din otel Cor-Ten constituie o metoda versatila in crearea unor suprafete elegante prin procesul de oxidare naturala. Cladirea de birouri din Cluj este un exemplu in acest sens, solutia de fatada ventilata conferind o nota tehnica exteriorului.

Acest proiect supune atentiei cladirea de birouri a companiei Aqua Prociv Proiect din Cluj, al carei domeniu de activitate il reprezinta proiectarea cladirilor si instalatiilor, beneficiarul fiind si proiectant al constructiei de fata.

Conceptul arhitectural urmareste domeniulde activitate al companiei beneficiare, tabladin otel Cor-Ten furnizata de Geplast reflectandspecificul tehnic al firmei si jucand unrol important in eficienta energetica a cladirii.

Panourile casetate sunt fixate pe o substructuradin aluminiu cu rupere de punte electrolitica (s-au folosit garnituri EPDM).

Executia fatadei ventilate a fost copletate de montarea unui sistem de drenaj al apei la a carei proiectare echipa Geplast si-a adus inca o data contributia.

S-a apelat la plasarea unei retele de mini-canale colectoare sub zona placata cu tabla Cor-Ten, rezultatul materializandu-se intr-un sistem ingenios si sustenabil.

sediu-corten_cluj-napoca_geplast-3-150x150 sediu-corten_cluj-napoca_geplast-4-150x150 sediu-corten_cluj-napoca_geplast-1-150x150

Supuse oxidarii la factorii naturali, panourile Cor-Ten au o coloristica in continua schimbare pe parcursul perioadei de oxidare a otelului.

In prezent, in fata de maturitate a oxidarii Cor-Ten, placile au dobandit culoarea uniforma ruginie. Patina subtire astfel formata asigura rezistenta in timp a fatadei: suprafata din otel nu necesita intretinere si ofera protectie anticoroziva si impotriva intemperiilor.

tabla-din-otel-corten_geplast_4-300x188