Resedinta Tweed Terrace sfideaza arhitectura clasica a orasului australian Gold Coast. Format din doua cladiri modulare, proiectul a fost conceput de arhitectul mexican Javier Senosiain si construit de catre Raunik Design Group. Intregul proiect s-a derulat pe o perioda de trei ani, iar rezultatul consta intr-un adevarat reper arhitectural local.

Designul organic al resedintei, completeaza peisajul inconjurator prin liniile curbe ce inlocuiesc clasicele unghiuri drepte. Aspectul avangardist este redat si la interiorul cladirii unde originalitatea elementelor de tamplarie si a finisajelor creeaza un spatiu unic, puternic personalizat. Avand drept sursa de inspiratie armonia estetica a valurilor Oceanului Pacific, resedinta contrasteaza cu edificiile din jur.

Maiestria arhitecturala se poate observa si la interiorul cladirii unde s-au folosit placi minerale CORIAN® Solid Surface. „Ne doream un material care sa poata reda fluiditatea peretilor exteriori si care sa lase impresia ca se desprinde din acestia. Am vrut ca lucrarea sa aiba o arhitectura unica.” – Scott Bowden, Lider de proiect, Raunik Design Group.

CORIAN® Solid Surface a inlesnit rezultatul dorit: linii naturale, ondulate si imbinari perfecte. Culorile au fost alese cu grija pentru a fi in acord cu destinatia si estetica fiecarei incaperi. Pentru decorul camerelor de baie si pentru a accentua senzatia de relaxare, arhitectii au ales CORIAN® Solid Surface, in culorile Antarctica si Glacier White. S-a ales un finisaj lucios pentru lavoarul si vasul de toaleta, ambele cu linii curbe si un finisaj mat pentru mobilierul de baie / dormitor si pentru etajere.

“Ne doream un material care sa poata reda fluiditatea peretilor exteriori si care sa lase impresia ca se desprinde din acestia. Am vrut ca lucrarea sa aiba o arhitectura unica. “

Designul deosebit a necesitat interventia unui expert in termoformare si redare de linii curbe. S-au realizat prototipuri pentru a testa performanta materialului precum si ergonomia si adancimea vaselor de baie.

Rezultatul de o calitate superioara i-a uimit pe proprietarii resedintei.

Despre CORIAN® Solid Surface:

Material cu o performanta superioara, pentru blaturi de bucatarie si baie – acesta a fost obiectivul principal pe care CORIAN® Solid Surface trebuia sa-l atinga. Astazi, CORIAN® constituie un brand de renume in domeniul materialelor destinate designului interior si arhitecturii. Totul datorita esteticii unice, functionalitatii si versatilitatii acestor placi minerale. De-a lungul anilor, producatorul DuPont a dezvoltat foarte mult brandul pentru ca panourile fabricate sa se plieze pe o paleta cat mai extinsa de aplicatii: bucatarii, bai, solutii pentru iluminat, mobilier, fatade, calorifere, automatizare la domiciliu, suprafete controlate tactil. Acum, CORIAN® este cu adevarat pretutindeni: in marile mall-uri, in casele oamenilor si in institutiile private / publice.

Pentru a afla mai multe despre CORIAN® Solid Surface, va invitam sa accesati pagina dedicata.

Sursa: DuPont

Credite foto: Rezolution Photography