Utilizate la placarea cladirilor noi sau in proiecte de renovari, placile klinker fabricate de Röben confera fatadelor farmecul unic al unor cladiri din caramida. Caramida aparenta klinker contribuie din plin la aspectul fatadei unei constructii si asigura protectie impotriva factorilor externi (inghet si caldura, ploi abundente si grindina) pe perioade indelungate. Materialul este folosit si in proiecte de decoratiuni interioare.Fabricate din materii prime pure 100% si arse la temperaturi de peste 1.000°C aceste materiale dobandesc proprietati superioare de protectie si nu necesita renovari periodice sau costuri suplimentare de intretinere.

Placile din caramida aparenta Roben au un grad scazut de absorbtie a apei – valori de  ≤3% si ≤12% – aspect care sporeste rezistenta la factorii externi dar si durabilitatea materialului si a culorii acestuia. Absorbtia scazuta a apei impiedica si patrunderea in timp a murdariei,un aspect esential atunci cand esti in cautarea unui material exterior care sa nu necesite intretinere periodica.

Alaturi de proprietatile tehnice excelente, caramizile aparente klinker au si o bogata paleta de culori care ofera posibilitati nenumarate de creare a unor arhitecturi. Prin combinarea diferitelor culori disponibile, dar si a folosirii cu alte materiale, se pot obtine efectele dorite, indiferent ca vorbim de o cladire moderna sau de renovarea unei constructii.

Formate disponibile

Placutele din caramida aparenta Roben sunt disponibile la grosimi de 9mm si 14mm in formatele DF 240 x 52 mm (66 buc/mp ) si NF 240 x 71 mm (48 buc/mp ). Sunt disponibile pentru aceste modele si elemente de colt.

Culori si texturi

Sunt disponibile o multime de culori si texturi din care puteti alege. Pentru a obtine modelul dorit aveti posibilitatea montarii placutelor dupa diferite tipare dar si in combinatie cu chit de rosturi intr-o culoare care sa permida obtinerea unui contrast placut si sa evidentieze cat mai bine materialul de fatada sau anumite volume/portiuni ale constructiei.

INTREAGA PALETA DE CULORI SI TEXTURI >>

Montaj

La montajul placutelor decorative klinker se folosesc adezivi flexibili pentru placari grele. Pentru un aspect uniform se recomanda folosirea elementelor de colt, finisarea fiind realizata cu chituri de rosturi speciale.

Aceste materiale permit de asemenea folosirea termoizolatiei care aduce un plus de protectie cladirii, caramida prin natura ei fiind un bun izolator termic ce asigura pastrarea de temperaturi scazute pe perioada sezonului cald si temperaturi ridicate pe perioada sezonului rece.
In functie de design-ul dorit, se pot placa doar anumite portiuni ale fatadei cladirii, precum coloanele si intrarea din casa, portiunea din jurul ferestrelor, un perete al fatadei, sau soclul casei etc..

Detalii complete privind montajul >>

 

Proiecte de placare cu caramida aprenta klinker Roben

Placare klinker peste sistem de termoizolatie – Ansamblu de locuinte.

 


Despre producator: Röben, cea mai mare companie producatoare de ceramica cu capital privat

In 1855, antreprenorul german August Lauw a inaugurat in nordul Germaniei prima unitate de productie de caramizi. In urmatorii 10 ani afacerea a continuat sa prospere si productia de caramizi era deja sustinuta de 2 fabrici, acestea fiind in prezent sediile centrale ale companiei. De-a lungul anilor, compania a continuat sa fie condusa de membrii ai familiei, in prezent, managementul companiei fiind preluat de Wilhelm-Renke Röben – CEO Roben din 1989, reprezentand a 5-a generatie de patronat familial. Sub conducerea lui au luat nastere gamele de caramida aparenta fabricate in fabrici din SUA si Polonia. Röben se numara astazi printre primii 5 producatori de caramida din SUA iar in Germania este cea mai mare companie privata producatoare de caramida.

Röben continua sa investeasca in toate unitatile de productie, in special in dezvoltarea noilor produse cu atentie deosebita asupra gamelor de culori si finisaje. “Putem pune la dispozitia oricarui client produsul pe care si-l doreste,” spune CEO-ul Wilhelm-Renke Röben. “Arhitectul care doreste sa-si lase amprenta asupra proiectului, asociatia de locatari care respecta un buget strict si beneficiarul ce viseaza la casa mult dorita. Pentru fiecare situatie gasim intotdeauna solutia potrivita.”