Materiale cu proprietati estetice si tehnice superioare, panourile din aluminiu compozit ALUCOBOND® vin in sprijinul arhitectilor si inginerilor, reusind sa redea fatade sustenabile, cu un aspect unic. Care sunt proprietatile ALUCOBOND® care conving de fiecare data? Mentionam planeitatea excelenta, gama extinsa de culori si decoruri, rezistenta si durabilitatea, mentenanta facila, comportamentul bun la foc si posibilitatile nelimitate de prelucrare etc.

„Arhitectul creeaza prima jumatate a unei case, persoana care locuieste in ea cealalta jumatate”, ne transmitea Marcel Breuer, celebru arhitect si designer, pe la jumatatea secolului XX.

 

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, HOUSE D'AMICO

 

Arhitectii si inginerii sunt in continuare interesati de rolul pe care spatiul locuit il joaca in secolul vitezei si al mobilitatii, acest secol XXI care a fost martorul unor schimbari dramatice in stilul de viata al oamenilor, precum si in constructii si arhitectura.

Oamenii sunt din ce in ce mai axati pe dezvoltarea personala si pe atingerea potentialului lor maxim dar sunt, totodata, preocupati de evolutia planetei, evolutie ce se doreste pozitiva.

 

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, S3 CITYVILLA

 

Astazi, locuinta personala este cea mai buna maniera de exprimare a identitatii unei persoane si reprezinta un simbol al statutului acesteia. In acelasi timp, siguranta, increderea si linistea conferite de spatiul propriu ii permite sa-si incarce bateriile.

Materialele de constructii trebuie sa indeplineasca cerinte stricte in ceea ce priveste caracteristicile tehnice si estetice, pentru a putea reda fatade de-a dreptul impresionante, fatade potrivite cu stilul omului modern. In acest context, preferinta pentru materiale sustenabile care sa inveleasca casele pe termen lung, fara riscuri ecologice, si care sa implice, totodata, costuri reduse de mentenanta este un trend la fel de important precum digitalizarea interioarelor acestor locuinte.

 

 

Un produs destinat placarilor exterioare care intruneste caracteristicile si particularitatile necesare pentru redarea unei constructii moderne, durabile si sustenabile este ALUCOBOND®.

Materiale atipice, cu proprietati tehnice deosebite si extrem de versatile, panourile compozite din aluminiu vin in game extinse de culori si decoruri. Solid, Metallic, Spectra, Sparkling, NaturAL, Anodized Look, Terra, Urban, Rocca, Vintage si ALUCOBOND® Legno cuprind tot atatea culori si decoruri ce starnesc imaginatia si creativitatea oricarui arhitect.

 

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, EFH WINTERTHUR

 

Va doriti culori intense? Gama Solid e raspunsul la cautarile dumnevaostra. Gamele Metallic, Spectra, Sparkling, NaturaAL si Anodized Look uimesc prin culorile cu stralucire metalica si prin reflexiile iridescente ale panourilor marca ALUCOBOND®. Gamele Terra, Urban, Rocca, Vintage si ALUCOBOND® Legno intrunesc atributele estetice ale metalelor, pietrei, betonului sau lemnului.

 

Fatada rezidentiala realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, Casa de vacanta, Olanda

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, Casa de vacanta, Olanda

Un exemplu ce ilustreaza perfect modul in care pot fi puse in valoare culorile si decorurile marca ALUCOBOND® este proiectul casei de vacanta din orasul Oostkapelle, Olanda, proiect realizat cu ajutorul gamei Vintage – gama de culori extrem de expresiva si de o frumusete clasica.

In cazul acestui proiect, imperfectiunea si aparentele neregularitati ale suprafetei fatadei sunt acele aspecte ce definesc designul inovator al cladirii. Decorul Rough Concrete este redat aici intr-o forma estetica, iar luciul discret ofera constructiei un aspect brut, dar totodata elegant.

 

Fatada rezidentiala realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, Casa de vacanta, Olanda

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, Casa de vacanta, Olanda

Un alt exemplu demn de luat in considerare este locuinta privata din Bruges, Belgia. Gama aleasa aici este Urban, in culoarea Traffic White. Interactiunea dintre suprafetele mate si structura cu finisaj lemn de la baza cladirii este o parte importanta a acestei constructii. Suprafata cu aspect mat, specifica gamei Urban, ofera cadrul monocromatic de care are nevoie orice proiect de design. Culoarea mata Traffic White a panourilor din aluminiu compozit sustine caracterul urban al acestei cladiri.

 

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, Locuinta privata, Belgia

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, Locuinta privata, Belgia

Casa de vacanta din Olanda si locuinta privata din Belgia constituie exemple de locuinte moderne pentru omul secolului XXI. Noul stil de viata al acestui om impune, dupa cum am mentionat mai sus, noi cerinte in materie de constructii. Arhitectura rezidentiala e intr-o continua schimbare, si de la locuintele private clasice ajungem cu usurinta la locuintele mai mici, modulare.

 

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, Locuinta modulara, Germania

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, Locuinta modulara, Germania

In afara de designul lor estetic, acestea pot oferi si niveluri crescute de confort. Liniile curbe ale locuintei modulare din imagine sunt redate multumita proprietatilor tehnice ale panourilor compozite de aluminiu ALUCOBOND®. Materialul conceput special pentru aplicatii exterioare, se distinge prin planeitatea perfecta si comportamentul deosebit la prelucrare, creand forme cu totul deosebite – drepte sau curbe.

 

In videoclipul de mai jos, observam formele neobisnuite, de-a dreptul spectaculoase pe care le poate reda acest material, posibilitatile in materie de placare exterioara fiind limitate doar de imaginatia arhitectului.

 

 

Panourile compozite pentru fatadele caselor se frezeaza, debiteaza, se indoaie si se roluiesc si permit formarea de casete. Prinderea acestora poate fi mecanica, ascunsa sau vizibila. Panourile compozite se pot totodata lipi si permit redarea unei varietati de stereotomii pe fatada oricarei case.

Toate aceste caracteristici de tip tehnic inlesnesc designul modern, unic al locuintei modulare din orasul Kranj, Slovenia, o locuinta care de altfel poate fi mutata dintr-o locatie in alta fara ca atributele estetice sa fie in vreun fel afectate.

 

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, Locuinta modulara, Germania

Fatada realizata cu panouri compozite din aluminiu ALUCOBOND, Locuinta modulara, Germania

Rezistenta la factorii atmosferici si la foc a fost un alt aspect extrem de important, care a fost luat in considerare inainte de alegerea materialului pentru aceasta casa de-a dreptul de vis.

Panourile incombustibile si greu combustibile marca ALUCOBOND® rezista cu brio celor mai neprielnice intemperii si au fost, totodata, testate in conformitate cu EN 13501.1, testari ce analizeaza performanta si siguranta produsului in caz de incendiu.

 

 

Pentru case cu fatade spectaculoase si rezistente la foc, se recomanda ALUCOBOND® PLUS / ALUCORE (clasa de reactie la foc B-s1, d0) sau ALUCOBOND® A2 / ALUCORE A@ (clasa de reactie la foc  A2-s1, d0) in combinatie cu izolatia minerala incombustibila. Aceasta combinatie nu permite propagarea flacarii sau cresterea critica a temperaturii si chiar depaseste cerintele BR135. Acest lucru a fost dovedit de patru teste de incendiu pe scara larga BS8414 de catre BRE, la sfarsitul anului 2016 si inceputul lui 2017.

In continuarea acestei idei, 3A Composites, compania producatoare a panourilor compozite ALUCOBOND®, si-a luat angajamentul de a avea un efect negativ cat mai redus asupra mediului in momentul infiintarii. Unul dintre obiectivele importante ale companiei este acela de a raspunde celor mai exigente cerinte de mediu, cerinte sociale si economice.

 

 

Astfel, placile compozite din aluminiu ALUCOBOND® nu emana substante nocive in niciun moment din durata lor de viata. Dupa ani de utilizare, panourile formate din doua fete de aluminiu si miez mineral / de tip „fagure” sunt reciclabile 100% si pot fi reintroduse in ciclul de productie.

Cerintele actuale privind consumul de energie pot fi respectate prin folosirea panourilor ALUCOBOND® pentru fatadele caselor.

 

Sursa: Alucobond®, ArchDaily