Proiectul

Vila DB este situata pe o colina, intr-o zona rezidentiala din Muntii Dolomiti. Vila, construita in 1960 si renovata in anii 80, a fost initial destul de mica, incluzand apartamentul proprietarului si patru apartamente de vacanta. Noua extensie a adaugat sase apartamente de vacanta, precum si spatii functionale si comune. Fatada are o suprafata in forma de V si ofera o viziune panoramica asupra muntilor.

Desi este conectata la nivelul inferior cu vila anterior existenta, noua constructie este proiectata ca o cladire independenta. Perfect integrata in peisaj datorita acoperisului sau extensibil ce cuprinde si terasa, cladirea este usor rotita pentru a directiona fatada sudica spre soare. Imbinarea de la nivelul inferior conecteaza noua cladire cu cea existenta si serveste drept sala de mese comuna. Fatadele din est si din nord sunt relativ inchise, aceasta din cauza distributiei functionale a interiorului; in plus, latura de nord este proiectata pentru a delimita constructiile.

Cele sase apartamente spatioase de vacanta beneficiaza din plin de lumina soarelui si ofera o vedere panoramica asupra Muntilor Dolomiti.

Tabla din cupru preoxidata

Fatada cladirii este invelita cu tabla de cupru preoxidata. Motivul alegerii acestui material l-a constituit facilitatea in materie de prelucrare si de redare de structuri complexe a tablei de cupru. Patina de la suprafata materialului asigura rezistenta la factorii de mediu, ceea ce elimina nevoia de intretinere si mentenanta pe toata durata ciclului sau de viata.

Mai multe informatii despre acest material, chiar AICI

 

Sursa: ArchDaily