Proiectul

Banca MS este situata in apropiere de centrul istoric din orasul port Middelfart, insula Funen.

Folosind tabla anodizata si prepatinata din aluminiu Novelis, modelele FF2 si Falzonal, pentru acoperirea fatadei si a acoperisurilor, s-a putut reda designul atragator al bancii, acoperisul inclinat oferind un contrast evident cu toate constructiile din imprejurimile orasului si completand, totodata, atmosfera maritima.

Cladirea a fost proiectata de studioul 3XN si acopera in prezent 5.000 mp. Pe langa diferitele departamente si ale bancii, constructia gazduieste mai multe magazine si o cafenea.

 

Tabla anodizata si prepatinata din aluminiu Novelis

Pentru a sublinia deschiderea si luminozitatea cladirii si a imprejurimilor sale, s-a ales tabla anodizata si prepatinata din aluminiu Novelis.

Modelul FF2 a fost utilizat pentru a indeplini cerintele stricte cu privire la materialul destinat placarii exterioare. Caracterizat de rezistenta la razele UV si la intemperii, FF2 asigura durabilitatea necesara pentru aplicatiile exterioare si expunerea la factorii atmosferici din imprejurimi. In plus, acest material ofera beneficiul suplimentar al reciclarii ecologice.

Prin urmare, fatada a fost acoperita cu 1.500 mp de tabla de aluminiu FF2, iar 1.200 mp de tabla solida prevopsita de aluminiu Novelis, model Falzonal, au fost folositi pentru acoperisul triunghiular. Celelalte parti ale acoperisului au fost acoperite cu 1.500 mp de tabla anodizata si prepatinata, model FF2.

 

Sursa: Novelis