Proiectul

Muzeul WJ gazduieste o colectie semnificativa de barci pe malul lacului Windermere, in cadrul parcul national ce tine de circumscriptia lacului. Muzeul in sine include spatii extinse pentru expunerea barcilor cu motor, a iahturilor si a altor ambarcatiuni.

In cadrul parcului din Anglia, accentul este pus pe crearea unei atmosfere unice pentru vizitatori si pe incurajarea legaturii dintre barci si apa, pe de o parte, si oameni, de cealalta parte.

Muzeul nu este compus dintr-o singura constructie de dimensiuni mari, ci dintr-un ansamblu de cladiri mai mici, docul constituind piesa centrala. Celelalte cladiri vizeaza: intrarea principala, galeriile expozitionale, cladirile dedicate interpretarii si educatiei si cafeneaua, toate organizate in jurul docului.

Constructiile au acoperisuri cu stresini si copertine extinse, o caracteristica a zonei. La interior, observam sala principala, orientata catre lac, precum si spatiile auxiliare si cele exterioare, dispuse simetric.

Muzeul este accesat usor, atat de pe uscat cat si de pe apa

Tabla din cupru preoxidata

Acoperisul si fatada constructiilor sunt invelite cu tabla de cupru preoxidata. Cuprul este un material care se prelucreaza foarte usor  si care, in acest caz, a reusit sa redea exact designul si forma dorite de arhitecti. Un aspect important in alegerea acestui material a fost rezistenta acestuia la exterior, pe perioade indelungate de timp. Patina de pe suprafata tablei de cupru preoxidate asigura, de altfel, rezistenta la factorii de mediu, materialul neavand nevoie de intretinere sau mentenanta pe durata ciclului sau de viata.

Mai multe informatii despre acest material, chiar AICI

 

Sursa: ArchDaily