Proiectul

Proiectul Spitalul Bufalini, realizat, sub indrumarea arhitectului Andrea Gozzoli, de catre Studioul de Design si Dezvoltare a Cladirilor din cadrul Unitatii de Sanatate Publica Locala din regiunea Romagna, a avut drept obiectiv imbunatatirea confortului pentru pacientii din acest spital.

Construit in 1962, complexul spitalic a necesitat lucrari majore de modernizare. Sectiile ofera acum un nivel de confort comparabil cu cel al unui hotel. Fiecare camera include 2 paturi si o baie privata cu rampa pentru scaunul cu rotile. Finisajele sunt de-o calitate si-o frumusete superioare.

Imbunatatirea mediului spitalicesc, in special spatiile vizitate de pacienti, a fost un element de importanta esentiala in planificarea renovarii. In cadrul acestui proiect, peretii interiori si pavimentele din 4 sectii diferite au fost acoperite cu placi ceramice fotocatalitice Active 2.0.

Placile de ceramica fotocatalitica Active 2.0

Placile ceramice Active 2.0 au fost alese pentru calitatile lor estetice precum si pentru proprietatile recunoscute de igienizare a spatiilor.

Culorile Larch, Elm si Ebony reproduc aspectul natural si frumusetea lemnului, panourile ceramice avand dimensiunea de 120×20 cm.

Calitatea neobisnuita a acestui material consta insa in proprietatile sale antibacteriene: rezultatele testelor efectuate de Departamentul de Chimie de la Universitatea din Milano pe placi ceramice produse cu ajutorul tehnologiei ACTIVE evidentiaza actiunea permanenta, extrem de eficienta a placilor ceramice fotocatalitice, ce combate poluarea din interiorul cladirilor, scazand prezenta particulelor poluante din aer. Testele au demonstrat si actiunea antibacteriana, capabila sa elimine toate tulpinile de bacterii de pe suprafete, de la cele mai obisnuite pana la tulpinile rezistente la antibiotice.

Pe langa aceste beneficii, suprafata se curata singura, permitand astfel intretinerea usoara si ieftina a suprafetelor ceramice.

Placile ceramice fotocatalitice Active 2.0 au imbunatatit designul camerelor si coridoarelor din cadrul spitalului, precum si confortul general al pacientilor in timpul sejurului lor medical.

 

Mai multe detalii despre acest material, chiar AICI

 

Sursa: Graniti Fiandre