Proiectul

Complexul de birouri De Castillia 23, detinut de Grupul Unipol, cuprinde acum doua structuri de 53 si 15 metri inaltime.

In cadrul acestui proiect de renovare, unele elemente structurale au fost mentinute, in timp ce primele doua etaje de la nivelul solului, destinate initial zonelor de parcare, au fost transformate in birouri cu scopul de-a creste spatiul de lucru disponibil. Rampa de acces a fost demolata pentru a elibera suprafata mare a parterului si pentru a o face accesibila din exterior.

Cu toate acestea, aspectul cel mai marcant al renovarii este fatada cu pereti de sticla in forma de triunghi, efectul vizual redat fiind cel de tabla de sah. Fiecare element al peretelui este pozitionat intr-un unghi diferit fata de celelalte, pentru a reproduce efecte de lumina diverse in functie de modul in care este reflectata lumina. Aceasta caracteristica de design confera cladirii un dinamism aparte, interactiunea dintre spatiul construit si vid asigurand, de asemenea, ventilatia intregii structuri.

Placile de ceramica fotocatalitica Active 2.0

Pentru fatada exterioara, studioul Progetto CMR a imaginat un contrast de culori, cu scopul de-a adauga personalitate celor doua cladiri.

Au fost alese placile ceramice fotocatalitice Active 2.0 de la Porcelaingres, in decorurile Cloudy Core si Sharp Core. Decizia de a folosi placile ceramice pentru fatade, pavimentele balcoanelor si zonele exterioare s-a datorat atributelor estetice si durabilitatii acestui material.

Disponibile in decoruri potrivite pentru diferite aplicatii, placile ceramice cu functie de autocuratare ofera avantaje clare in ceea ce priveste performantele practice (material antiderapant, acolo unde este necesar) si mentenanta facila.

Placile ceramice se disting insa, in primul rand, datorita proprietatilor fotocatalitice / functiilor superioare antibacteriene, anti-poluare, anti-mirosuri si de autocuratare. Fiecare placa Active 2.0 este tratata cu dioxid de titan si ioni de argint, fapt care ii intensifica performanta antibacteriana timp de 24 de ore / zi, chiar si in intuneric.

Prezenta aerului, umiditatatii si luminii (naturale sau artificiale) genereaza procesul de oxidare pe suprafata placilor care, la randul sau, degradeaza substantele daunatoare, organice si anorganice, ce intra in contact cu aceasta.

Acest lucru produce avantaje majore pentru complexul de birouri. In primul rand, suprafetele sunt hidrofile si, prin urmare, pot fi curatate pur si simplu cu apa si un detergent usor, fara a fi nevoie de substante chimice toxice sau costisitoare pentru mentenanta. Utilizarea lor pe fatadele cladirilor si expunerea continua la lumina si factorii atmosferici fac ca aceasta proprietate sa fie deosebit de eficienta.

In plus, acoperirea externa este capabila sa transforme molecule volatile de poluanti periculosi, cum ar fi oxizii de azot (NOx) si compusii organici volatili (COV) in substante inofensive, cu beneficii uriase pentru sanatatea oamenilor.

Panourile ceramice destinate placarilor exterioare si interioare au fost instalate in sistem fatada ventilate, cu elemente de ancorare vizibile, o solutie ce amplifica durabilitatea celor doua cladiri, precum si eficienta energetica.

Camera de aer dintre perete si placile de ceramica fotocatalitica creeaza ventilatie naturala, care ofera beneficii substantiale in materie de indepartare a caldurii si a umiditatii, precum si un confort sporit la interior. De asemenea, elimina puntile termice, economisind energie si mentinand eficienta izolatiei exterioare.

Alte avantaje ale sistemului de fatada ventilata includ eliminarea riscului de crapaturi sau detasare a peretilor din cauza delaminarii, precum si protejarea structurii peretelui propriu-zis de intemperii. Usurinta instalarii si capacitatea de a efectua intretinerea pe o tigla individuala sunt doua avantaje suplimentare in ceea ce priveste economisirea timpului si reducerea costurilor.

 

Mai multe detalii despre placile ceramice fotocatalitice Active 2.0, AICI

 

Sursa: Graniti Fiandre