Proiectul

Noul sediu Microsoft din Munchen, Germania este locatia ideala pentru angajatii unei companii ce ocupa un loc fruntas in topul mondial al solutiilor IT moderne.

Fatada ventilata realizata cu panouri compozite Corian® Exteriors reproduce cu succes designul ferestrelor sistemului de operare Windows, design ce reuseste sa insufle ideea de spatiu deschis, modern si flexibil.

Conceputa de catre studioul GSP Architekten, cladirea in sine s-a dorit prietenoasa pentru om si natura si include, din acest punct de vedere, numeroase spatii verzi si de interactiune umana sub forma curtii luminoase sau a teraselor vesele si locvace.

Structura, asemanatoare cu cea a unui campus universitar, e gandita avand drept obiectiv indeplinirea nevoilor de comunicare, munca si inovatie ale angajatilor. Dispusa pe sapte etaje, cladirea de 26.000 mp este un loc de munca extrem de inteligent. Angajatii decid cand, unde si cum isi desfasoara activitatea. Patru spatii de lucru extinse se regasesc in interiorul constructiei, acestea fiind raspunsul diferitelor necesitati profesionale ale personalului.

Panourile compozite Corian® Exteriors

Fabricate din metacrilat de polimetil, cu miez mineral dens, panourile destinate fatadelor ventilate si placarilor exterioare Corian® Exteriors au fost alegerea ideala pentru a reda fatada alba, impunatoare a noului sediu Microsoft.

Materialul a fost selectat pentru proprietatile sale de termoformare ce au permis reproducerea unui invelis neted si omogen a carui frumusete devine de-a dreptul fascinanta atunci cand fatada este luminata de soare.

Placile minerale Corian® sunt durabilerezistente la intemperii si la razele UV, precum si usor de intretinut.

Panourile pentru fatade ventilate si placari exterioare sunt potrivite pentru crearea de designuri dintre cele mai diverse si atragatoare si permit, totodata, indepartarea usoara a graffitiurilor. Pe langa toate aceste caracteristici, suprafata neteda, neporoasa a placilor minerale pentru exterioare Corian® se spala singura. Multumita efectului de auto-curatare, murdaria nu va adera pe suparafetele exterioare.

Lucrarile de fatada ale noului sediu Microsoft au fost efectuate de catre studioul HAGA Metallbau GmbH, cu sediul in Hofheim. Datorita substructurii flexibile, reglabile in trei dimensiuni pe care au dezvoltat-o, panourile Corian® Exteriors au fost instalate cu cea mai mare precizie.

Au fost folositi 5.200 mp de panouri compozite Corian Exteriors. Panourile prefabricate de culoare Glacier White au venit sub forma a  1.400 de piese individuale si au fost montate in sistem fatada ventilata.

Tocurile sunt tot marca Corian® Exteriors si includ elementele fereastrelor inalte cat doua-trei etaje. Ventilatia naturala este asigurata si prin ferestrele pivotante.

 

Mai multe detalii despre panourile compozite Corian® Exteriors, AICI

 

Sursa: Archdaily