Proiectul

Cladirea fostei fabrici de confectii Flacara din Cluj-Napoca, a fost preluata in 2014 de TACO DEVELOPMENTS si transformata in cladirea de birouri BINARIUM de astazi. Actuala constructie, gazduieste astazi spatii de birouri pentru companii high-tech, din domeniul IT, si se distinge ca prima cladire certificata BREEAM Outstanding din Romania. Constructia initiala a fost consolidata si extinsa atat pe verticala, cat si pe orizontala, si gazduieste in prezent peste 600 de angajati ai companiilor iQUEST, BOSCH si CoSoSys.
In procesul de reabilitare si reconversie a platformei industriale dezafectate, beneficiarii au avut in vedere atingerea unor performante energetice superioare si crearea unui spatiu modern de lucru situat in zona centrala a orasului.

Prima cladire certificata BREEAM Outstanding

BINARIUM se distinge ca fiind prima cladire din Romania care a obtinut cel mai inalt nivel la evaluare, conform criteriilor standardului international BREEAM de certificare a cladirilor verzi, pentru performanta cladirii in folosinta si conform standardului GREEN BUILDING: RESTORE, pentru proiectare si executie.

In cadrul premiilor BREEAM Awards 2019, cladirea Binarium Business Center a castigat la categoria “Commercial Projects – In-Use”. Acest premiu este destinat proiectelor comerciale care continua sa aplice si sa respecte criteriile de “cladire verde” atinse pe durata certificarii, imbunatatind astfel continuu performanta cladirii.

Solutia de fatada si parasolare

Materialele folosite in proiect au fost esentiale in atingerea performantelor urmarite, dar si in calitatea ambientului si a design-ului.

Pentru fatada cladirii au fost folosite placi ceramice Argeton furnizate de GEPLAST. Materialele fabricate din materii prime naturale sunt incombustibile, rezistente la factorii externi si sunt 100% reciclabile. Tot ceramica s-a ales si pentru zonele vitrate ce necesita protectie solara, esentiala indeosebi in spatiile de lucru. Barele ceramice Baro de la Argeton, care vin in completarea placilor alese la fatada cladirii, asigura protectia solara necesara, dar si aspectul inedit al cladirii.

Ceramica Argeton

Gama de panouri ceramice fabricate doar din materiale naturale brute, disponibile sub forma de placi, bare si elemente arhitecturale decorative. Produsele ceramice din gama Argeton sunt destinate proiectelor de placari exterioare, fatadelor ventilate, sistemelor exterioare de umbrire/parasolar  si se disting prin rezistenta la factorii de mediu si durata de viata sporita, montajul lor fiind unul facil si de scurta durata.

Materialele sunt disponibile intr-o paleta larga de culori standard si in diferite tipuri de finisaje, la cerere putand fi fabricate si elemente decorative curbate sau elemente de colt.

Alaturi panourile ArGeTon, este disponibil si modelul Argelite, gama de panouri ceramice subtiri si cu greutate redusa. >> Detalii complete