Proiectul

Povestea Muzeului Focului a inceput odata cu proiectarea pavilionului expozitional ce urma sa promoveze orasul Zory si sa prezinte oferte dintre cele mai diverse pentru noii veniti, turisti, parteneri si investitori. Pavilionul urma sa fie amplasat intr-un loc expus, in apropierea drumului principal de acces catre oras. Terenul avea o multime de dezavantaje, in special un numar mare de infrastructuri subterane care au lasat doar pamant cu forme foarte ciudate, neregulate, drept suprafata pe care urma sa se ridice constructia.

Numele orasului, Zory, inseamna „foc”, „ars”, „flacari”. In secolul XII, cand a fost fondat Zory, padurea a fost arsa pentru a crea spatiu liber pentru noul oras. Aceasta traditie este inca vie – exista un Festival al Focului in timpul verii, iar logo-ul orasului este o mica flacara. Cladirea trebuia, prin urmare, sa arate ca un adevarat foc.

In prezent, constructia este formata din trei ziduri independente care par ca „inoata” unul in apropierea celuilalt. Compozitia si formele lor acoperite cu tabla solida de aluminiu prevopsit EURAMAX imita dansul flacarilor.

Spatiile dintre pereti formeaza intrari in pavilion. Peretii sunt din beton arhitectural, acoperiti la exterior cu tabla de aluminiu prevopsit, finisaj Copper, si lasati in stare bruta la interior. Pardoseala este pavata cu piatra neagra si continuata pana la elementele exterioare.

Cladirea are trei intrari. Exista totodata o sala mare ce indeplineste functii multiple. Receptia si biroul de informatii sunt amplasate la parter. Sala de expozitii din subteran prezinta adevarate spectacole multimedia si lucrari dedicate fenomenului focului. Cladirea cu fatada din tabla solida de aluminiu prevopsit mai dispune si de toalete si sali tehnice.

Constructia si peisajul lucreaza impreuna pentru crearea unei simbioze a spatiului format din muzeul propriu-zis, caile pietonale din pavilion si pasarelele verzi. Este inclusa si o Gradina a Focului – un spatiu expozitional in aer liber.

 

Tabla solida din aluminiu prevopsit EURAMAX

Tabla solida din aluminiu prevopsita, marca EURAMAX (producator de aliaje de aluminiu sub forma de placi vopsite din fabrica prin procedeul „coil coating”), se distinge prin: calitatea superioara a materialului prevazut cu un strat subtire protector ce confera uniformitate culorii, protectie impotriva coroziunii si a factorilor de mediu.

Tabla solida pentru fatade ventilate si alte aplicatii arhitecturale, este disponibila intr-o gama variata de culori mate si satinate, nuante metalizate sau pigmentate.

 

Descoperiti gama de culori EURAMAX, chiar aici.

Un alt proiect interesant pentru iubitorii de sport si nu numai, proiect realizat cu tabla solida din aluminiu, AICI.

 

Sursa: EuramaxLab