Proiectul

In anul 2011, a fost construit in orasul Birmingham din Anglia ceea ce urma sa devina un adevarat reper arhitectural – cladirea The Cube.

Cu o inaltime de 70 de metri, fatada aurie are multiple reflexii vibrante, in diferite nuante de bronz. Designul deosebit a fost redat cu ajutorul tablei solide din aluminiu Novelis J57S, in nuante naturale si in nuante de bronz.

Adevarata bijuterie arhitecturala, The Cube cuprinde un complex residential de 17 etaje, 10.359 mp de magazine si birouri exclusiviste, primul hotel de tip Boutique din Birmingham si un restaurant cu vedere panoramica pe acoperis.

Tabla anodizata si prepatinata din aluminiu Novelis

Fatada de 18.000 mp este acoperita cu tabla solida din aluminiu J57S. O parte a fatadei este din sticla si se extinde din curtea interioara a cladirii.

Decizia de a combina aluminiul si sticla nu numai ca asigura conditii optime de lumina, dar, din punct de vedere al sustenabilitatii, economiseste si energie.

Novelis J57S este special conceputa pentru a raspunde celor mai exigente cerinte ale aplicatiilor arhitecturale moderne. Compozitia chimica a aliajului este de asa natura incat, in urma procesului de anodizare, reda un aspect metalic intru totul aparte. Aluminiul poate fi, de asemenea, colorat utilizand fie procesul de imersiune, fie procedeul electrolitic cu sare metalica.

In afara de calitatile estetice, acest material se distinge si prin rezistenta la factorii externi, durabilitatea de care da dovada si mentenanta facila.

Tabla din aluminiu este neinflamabila conform 96/603/CE si incombustibila conform DIN 4102.

Pe langa durabilitatea superioara si rezistenta ridicata la intemperii si coroziune, J57S este perfect reciclabila.

 

Sursa: Novelis