Proiectul

Desi nicio cladire nu poate reprezenta vreodata nedreptatile specifice Holocaustului, cu siguranta poate fi un mijloc eficient de-a evidentia experientele traumatizante traite de poporul evreu, precum si schimbarile sociale si politice pe care Holocaustul le-a determinat.

Muzeul DHHR, dedicat educarii locuitorilor orasului Dallas si nu numai cu privire la istoria Holocaustului si la promovarea drepturilor Omului, reuseste sa realizeze acest lucru prin insusi designul cladirii care reflecta ideea de calatorie interioara si experienta formatoare.

Locatia din cartierul istoric West End creeaza un spatiu urban vibrant si deschis, permitand luminii solare sa patrunda din plin prin ferestrele de dimensiuni mari si sa lumineze traseul vizitatorilor.

Tabla din cupru preoxidata

Cu exteriorul sau imbracat in tabla de cupru preoxidata, ce va dobandi o patina naturala in timp, Muzeul DHHR va deveni o mostenire arhitecturala de impact si o cladire de referinta pentru generatiile viitoare.

Poiectul sustenabil urmareste, de altfel, eficientizarea consumului de apa si de energie prin instalatii sanitare de calitate superioara si prin folosirea de materiale reciclabile atat pentru redarea interiorului si a elementelor de design cat si pentru placarea exterioara. Un astfel de material este tabla de cupru preoxidata, material sustenabil si de-o durabilitate superioara ce inveleste fatada muzeului.

Un aspect important in alegerea acestui material a fost rezistenta acestuia la factorii externi de mediu, pe perioade indelungate de timp.

Patina de pe suprafata tablei de cupru preoxidate ilustreaza ideea de schimbare sociala si reda perfect designul dorit de arhitecti.

 

Mai multe informatii despre acest material, chiar AICI

 

Sursa: ArchDaily