Proiectul

Cladirea de birouri LO face parte din proiectul Lille-Europe, proiect amplu menit sa schimbe infatisarea orasului Lille, Franta si sa redea, totodata, o retea de teritorii conectate intre ele. Proiectul de urbanism a vizat, astfel, construirea unor cartiere noi in jurul principalelor statii de tren din Franta.

Cladirea de birouri LO ocupa o pozitie strategica, fiind situata la intersectia mai multor axe de circulatie din orasul Lille. Designul arhitectural al constructiei reuneste mai multe stiluri, reusind sa redea caracteristici clasice, specifice arhitecturii vechiului oras, imbinate cu elemente de design moderne.

Turnul inalt domina constructiile din jur si atrage privirile datorita jocului de linii orizantale si verticale. Acesta cuprinde un spatiu public situat la parterul cladirii ce incurajeaza socializarea si interactiunea dintre locuitorii orasului si angajatii institutiilor si companiilor, magazinelor ce isi au sediul in cladire.

De altfel, fiecare etaj al cladirii este organizat in jurul unui nucleu care cuprinde spatiile publice si principalele coridoare de acces. Zonele de birouri au fost concepute pentru a permite o dispunere flexibila si rationala si pentru a incuraja divizarea spatiului in doua suprafete de dimensiuni aproximativ egale.

Tabla din cupru preoxidata

Fatada geometrica, cu structura clasica, a cladirii este realizata din tabla de cupru preoxidata. Materialul disponibil intr-o gama coloristica extinsa a fost ales datorita atributelor sale estetice deosebite, indeosebi patinei ce confera cladirii de birouri LO un aspect modern si care prezinta caracteristici superioare de rezistenta la intemperii.

Pe de alta parte, tabla din cupru preoxidata nu necesita intretinere sau mentenanta pe durata ciclului sau de viata, un alt aspect care a contat in momentul selectarii materialului.

Materialul din cupru a redat de minune designul cu linii verticale si orizonatale dorit de arhitecti. S-au folosit atat panouri compacte cat si panouri perforate ce ajuta la reglarea cantitatii de lumina ce patrunde in cladire. Ferestrele de dimensiuni considerabile ofera o vedere panoramica asupra orasului si completeaza de minune designul modern al cladirii.

 

Mai multe informatii despre acest material, chiar AICI

 

Sursa: ArchDaily