Proiectul

La fatada noului datacenter din Lyon s-a folosit mesh arhitectural din inox de la Haver & Boecker.

La inceputul anului 2019, Jaguar Network si DCforDATA au inaugurat noul datacenter din Lyon. Evenimentul a atras cele mai mari nume din domeniu, dar si personalitati politice, datacenter-ul fiind unul de ultima generatie, dedicat gazduirii de date din sectoare precum medicina, biotehnica si din domeniul industrial.

Un datacenter performant

Bazat pe arhitectura pe 3 niveluri, datacenter-ul “Rock” indeplineste cele mai stricte cerinte de functionalitate si securitate. Cu 800 de spatii pe o suprafata de cca 4000 m², noul datacenter respecta cele mai inalte exigente din domeniu.

Un nou datacenter cu mesh-ul arhitectural HAVER&BOECKER
Mesh-urie din inox produse de Haver & Boecker au fost folosite la realizarea fatadei cladirii. Arhitectii au ales modelul de plasa MULTI-BARRETTE 8123, pentru a asigura nivelul optim de protectie solara dar si estetica dorita pentru peretii exteriori din beton. Plasa din inox confera si un joc placut de lumina si umbre, alaturi de rolul functional.

Multumita geometriei semi-tranparente, modelul ales are si un rol important in protectia solara. Cu un grad de transparenta de cca. 64%, materialul asigura si un grad optim de ventilatie ce previne acumularea caldurii in peretii exteriori ai cladirii.

Cladirea datacenter-ului a fost proiectata astfel incat sa permita transformarea cu usurinta in spatii de birouri, fara ca aceasta sa implice modificari structurale ale fatadei. Privind cerintele de comportament la foc, materialul indeplineste criteriile de selectie. Mai mult, la montajul plasei, au fost realizate fante speciale care sa permita accesul pompierilor.

Haver & Boecker a furnizat 2,642 m² de plasa din inox si a asigurat montajul elementelor de fatada cu dimensiuni de 4 m latime si 17 m lungime.

Sursa: Archello.com

Fotografii: © Fotograf Renaud Araud si Arh. Philippe Maillard