Proiectul

Cladirea 111 West Illinois din Chicago, SUA constituie sediul Institutului Erikson ce formeaza generatii intregi de studenti, gratie programelor de master si doctorat in domenii precum dezvoltarea si educatia copiilor in primii ani de viata si activitatea sociala / pedagogica conexa.

111 West Illinois este o constructie neconventionala, cu o structura incadrata de mesh-uri din inox ce au fost dispuse pe intreaga lungime a cladirii. Fatada atrage privirile trecatorilor datorita jocului de umbra si lumina, transparenta si opacitate, precum si acordului perfect dintre spatiul construit si elementele inconjuratoare. Prin suprapunerea lor, liniile fine ale mesh-urilor reusesc sa creeze un efect optic de moar.

Materialul din proiect

Mesh-urile din inox DOKA-BARRETTE 8914, marca Haver & Boecker, au fost folosite atat la exterior cat si la interior si au redat cu succes fatada cladirii, tavanul, scarile, balustradele si elementele de design interior.

Materialul a fost ales pentru caracteristicile sale precum rezistenta superioara la factorii externi, stabilitatea dimensionala, valoarea estetica si diversitatea aplicatiilor posibile.