Proiectul

Acest proiect reda o cladire de birouri moderna din oraselul Rostock, Germania, o constructie cu forme drepte, clare si linii simple. Eforturile de proiectare apartin studioului Ott Architekten din Augsburg.

Provocarea proiectului a constat in acoperirea cu un material transparent a fatadei cladirii si folosirea unui sistem de tensionare invizibil.

Mesh-uri din inox invelesc acum fatada viu colorata. Acestea reprezinta, de altfel, principalul punct de atractie al cladirii, daca ne referim la designul architectural, si oglindesc perfect activitatea companiei producatoare de jaluzele si ecrane protectoare.

In functie de unghiul de vizualizare, fatada realizata din mesh-uri din inox are o structura mai densa sau mai transparenta.

Materialul din proiect

Materialul ales – mesh-urile din inox EGLA-MONO 4391, marca Haver & Boecker.

De ce tocmai acest material? Datorita caracteristicilor precum rezistenta superioara la impact si uzura si aspectului contemporan si extrem de elegant. Suprafata plana a mesh-urilor creeaza reflexii omogene de lumina.

In plus mesh-urile EGLA-MONO 4391 invelesc cu succes orice cladire, fiind disponibile in role de mari dimensiuni ce pot acoperi fatada corespunzatoare mai multor etaje. Dispunerea se poate realiza atat pe verticala vat si pe orizontala. Mesh-urile mentionate filtreaza lumina soarelui, creand un efect de umbrire si reducand temperature la interior.

In cadrul acestui proiect, EGLA-MONO 4391 au fost folosite atat la exteriorul cat si in interiorul cladirii la redarea fatadei, tavanului, scarilor, balustradelor si elementelor de design interior.