In arhitectura moderna, umbrirea fatadelor devine tot mai importanta, atat din punct de vedere al eficientei energetice, cat si prin prisma design-ului. Controlul luminii naturale cu ajutorul solutiilor exterioare de parasolare contribuie la protectia eficienta impotriva razelor solare, confera un ambient protejat la interior si o configurare armonioasa a exteriorului constructiei.

Pentru a integra armonios sistemele de parasolare in design-ul exterior al cladirii, avem la dispozitie o gama variata de solutii moderne, durabile, dintre care sistemele ceramice:

Bare ceramice – Barro Argeton 

Sistemele ceramice Argeton Barro sunt folosite ca elemente de design arhitectural si vin in completarea panourilor ceramice pentru fatada. Aceste bare se produc la lungimi de pana la 1700 mm in 26 de culori standard. Diferite forme pot fi fabricate la cerere, inclusiv elemente de colt pentru fatade sau bare curbate.

Produse doar din materiale naturale brute, aceste materiale au o durata de viata sporita, protectie naturala la factorii de mediu si flexibilitate in design. Sistemele sunt usor de montat si sunt preferate in comerciale, industriale si rezidentiale.

 

Placi ceramice pentru fatade – Argeton

Solutiile ceramice pentru fatada ArGeTon si Argelite (panouri subtiri cu greutate redusa) sunt ideale in proiecte ce necesita un timp redus de instalare, fiind preferate si ca variante economice si eficiente datorita costurilor reduse de transport si a usurintei cu care se instaleaza.

Produsele ceramice din gama Argeton sunt destinate proiectelor de placari exterioare, fatadelor ventilate, sistemelor exterioare de umbrire/parasolar  si se disting prin rezistenta la factorii de mediu si durata de viata sporita, montajul lor fiind unul facil si de scurta durata.

Materialele sunt disponibile intr-o paleta larga de culori standard si in diferite tipuri de finisaje, la cerere putand fi fabricate si elemente decorative curbate sau elemente de colt.

Inspiratie

Cladire de birour iQuest, Cluj-Napoca – sistem fatada ventilata Argeton si parasolare Barro

Fatada ventilata si parasolare ceramice iQuest, Cluj-Napoca

Fatada ceramica Argeton

 

Cladire invatamant, Colegiu JC, Franta

Cladire rezidentiala, Franta