Proiectul

 

Casa de vacanta Landaburu Borda este exemplul ideal pentru integrarea arhitecturala a design-ului industrial, in scopul sporirii calitatii vietii prin eficienta si creativitate.

Beneficiarul si dezvoltatorul casei de vacanta Landaburu Borda, Gorka Ibargoyen, a descoperit conacul vechi de 100 de ani, intr-o vale a padurii Bera. Agtat cladirea, cat si locatia, sunt ideale pentru un proiect de vacanta care sa permita oaspetilor sa se reconecteze cu natura. Proprietarul cladirii a apelat la arhitectul Jordi Hidalgo Tané, alaturi de care a facut echipa, generand un dialog despre vechi vs, nou, traditie ancestrala vs. modern, artizanal vs. tehnologie. Plecand de la aceste considerente, au redat acest spatiu locativ modern, prezentat in galeria de mai sus.

Constructia originala din piatra a conacului a ramas intacta, iar noul proiect s-a conturat alaturi. Casa este legata de padurea de stejar ce o inconjoara, prin utilizarea lemnului ca materie prima pentru proiectare si finisare. Panourile HPL cu finisaj furnir Parklex®, au jucat un rol important in diferite zone aflate la interior, datorita calitatii materialului, usurintei de instalare si a rezistentei sporite la umiditate si trafic intens.

Folosirea panourile PARKLEX la interior

Zone de utilizare

Finisajul natural Stejar / Oak Parklex confera interiorului coerenta stilistica si se regaseste in diferite zone interioare:

  • Pereti verticali si orizontali
  • Pardoseli – panouri PARKLEX Hy Tek au fost folosite la pardoselile din livind, bucatarie, dormitoare, salile de baie si trepte. Panourile HPL cu finisaj furnir Hy Tek sunt special fabricate pentru folosirea in zone cu grad sporit de umiditate si trafic intens.
  • tavane
  • Finisaje in bucatarie – Mobilierul si sertarele din bucatarie sunt realizate la comanda cu panouri Parkelx Dry Internal, material folosit si la peretele separator dintre dormitoare si sali de baie. Aceste panouri cu finisaj din lemn, nu necesita intretinere sau tratamente speciale. A fost folosit acelasi finisaj Oak ca la pardoseli.
  • Cabina de dus – s-au folosit panouri Parkelx Wet Internal, special create pentru a rezista la vapori de apa si umiditate

Folosirea intregii game de panouri Parklex pentru interior a permis utilizarea aceluiasi finisaj, aspect ce a rezultat intr-o atmosfera calda si primitoare. Pe masura ce te deplasezi dintr-un spatiu, in altul, remarci coerenta sticlistica sustinuta de materialul cu finisaj din lemn.

Finisajul panourilor este fabricat din fasii subtiri de furnir, al caror model si nuanta difera de la un lot la altul, expunand diferitele grade de naturalete a stejarului.

Proprietatile tehnice si versatilitatea panourile Parklex Hy Tek, Dry Internal si Wet Internal, ce constituie gama Parklex® de panouri de interior, a permis folosirea lemnului la placarile interioare verticale, la realizarea mobilierului si la restul spatiile, eficientizand spatiile si instalarea.

Fotografii / Surse: José Hevia & Parklex, Archdaily