Proiectul

Acest proiect cuprinde 123 de cladiri rezidentiale: 17 vile, 56 cladiri de dimensiuni medii si 50 de locuinte mici. Cladirile sunt situate in apropierea unei zone turistice din Antalya, pe coasta mediteraneana din sud-vestul Turciei.

Avand in vedere obiectivele cu privire la sustenabilitate, proiectul utilizeaza pe deplin resursele prezente pe teren. Astfel, cladirile folosesc materiale si finisaje locale, incorporand cu succes piatra si lemnul, si reusesc sa transmita, prin designul exterior si interior, ideea de eleganta si caldura. Locuintele sunt orientate inspre nord-sud si folosesc panouri fotovoltaice pentru a produce energie. Deschiderile prezente in structura fatadei si acoperisului beneficiaza din plin de ventilatie naturala si de lumina zilei. O placa exterioara de lemn regleaza temperatura si defineste limitele fiecarei locuinte. Spatiul verde de la nivelul solului stimuleaza interactiunea sociala si permite circulatia libera. Fiecarei locuinte ii este asigurat accesul la parcare.

Vilele au cate trei etaje. Primul etaj include o piscina, o terasa precum si o sufragerie si incaperi pentru pranz si cina, o bucatarie, spatii de depozitare, o sera si o toaleta. Etajul al doilea cuprinde dormitoarele cu bai separate, un coridor lung si o zona de lucru / birou. Zona de la subsol include o sala de fitness, sauna, sala dedicata hobby-urilor si camere de serviciu / depozitare. Prin folosirea unei curti interioare, subsolul este acces la lumina naturala, fara a compromite totusi intimitatea beneficiarilor locuintelor.

Panourile HPL cu finisaj furnir PARKLEX® Facade

Placarea exterioara a acestor constructii a fost realizata cu panouri HPL cu finisaj furnir PARKLEX® Facade. Materialul obtinut din fibre de celuloza impregnate cu rasini fenolice a fost ales datorita atributelor sale estetice si tehnice.

Finisajul Copper Facade prezinta nervuri evidente si reda pe deplin frumusetea si individualitatea lemnului. Fiecare placa HPL prezinta variatiuni vizibile ceea ce contribuie la definirea designului si personalitatii fiecarei cladiri.

Din punct de vedere tehnic, panourile marca PARKLEX® Facade sunt alegerea ideala pentru temperaturile schimbatoare, specifice sud-vestului Turciei. Placile HPL sunt prevazute cu un suprastrat special, Everlook, care creste considerabil durata de viata a panoului, imbunatatind rezistenta la radiatiile UV, apa si decolorare. Fiind tratate pentru rezistenta la factorii externi, panourile laminate la presiuni inalte sunt extrem de durabile si nu nu necesita intretinere periodica sau tratamente speciale.

Mai multe informatii despre acest material, chiar AICI

 

Sursa: ArchDaily, DesignBoom