Materialele de constructie moderne, precum otelul si betonul armat, au fost adoptate initial cu scopul de a rezolva problemele tehnice ale arhitectilor, nu de a crea forme artistice. Cel mai adesea, betonul era invelit in tencuiala, dale de piatra sau placaje ceramice.

Pe masura ce tehnologia s-a dezvoltat, betonul a devenit vizibil. Panourile de beton aparent inlocuiesc astazi materiale de finisare mult mai costisitoare.

Betonul aparent ranforsat cu fibra de sticla gama Concrete Skin este un material de inalta calitate, ce, dupa intarire si decofrare, isi pastreaza intacta forma rezultata din cofraj. Pentru rezultate spectaculoase, se poate prelucra fata vazuta a betonului. Se obtine, astfel, o suprafata exterioara extrem de rezistenta si mai putin vulnerabila la agresiunile exterioare, suprafata durabila si stabila.

Panourile de beton aparent sunt extrem de robuste si subtiri – doar 13 mm! Aceste proprietati ofera o mare libertate arhitectilor, in special in proiecte de fatada ventilata. Panoul de beton inveleste usor colturile si marginile si actioneaza exact ca un invelis exterior ce acopera si protejeaza perfect constructia.

EFICIENTA

Panourile din beton aparent ranforsat cu fibra de sticla au o rezistenta ridicata chiar si in formate mari de placi. Se disting prin duritate si rezistenta la factorii externi, alaturi de durata mare de viata.

ORIGINALITATE

Panourile sunt disponibile in diferite formate, culori si texturi, la care se adauga posibilititatea comandarii panourilor perforate.

SOLUTIE NATURALA

Betonul ranforsat cu fibra de sticla este un material natural. Materia prima naturala folosita in fabricatie creeaza o suprafata speciala, specifica betonului

NON-COMBUSTIBIL

Materialul ofera garantia sigurantei absolute si rezistenta la foc, multumita proprietatilor termice excelente (clasa de reactie la foc A1, conform DIN 4102).

CULORI SI TEXTURI

Culorile panourilor se integreaza minunat in cadrul natural si cel urban.

Variatiile specifice aceluiasi ton de culoare sunt intentionate si au scopul de-a evidentia naturaletea Concrete Skin. Fiecare culoare este disponibila in trei texturi. Pentru a vizualiza gama completa de culori, accesati pagina dedicata.

GAMA DE TEXTURI

Texturile aduc un plus de vitalitate si profunzime oricarei fatade ventilate. Majoritatea creeaza jocuri extrem de interesante de lumini si umbre.

Travertine

TRAVERTINE
Suprafata sa texturata creeaza jocuri de lumini si umbre ce se modifica in functie de unghiul din care e privita fatada.

Crater

Suprafata sa texturata accentueaza naturaletea materialului si aspectul autentic.

Groove

Liniile accentuate cu doua finisaje diferite, Ferro si Ferro Light, creeaza o suprafata in relief ce pune in valoare orice fatada.

Vintage

Imperfectiunea naturala si iregularitatile specifice panourilor vintage confera fatadei un aspect unic, personalizat, mai ales ca niciun panou nu se aseamana cu cel de langa el.

Terrazzo Black

Textura bruta, intunecata distinge aceasta gama de toate celelalte. Tratamentul special de suprafata confera suprafetei texturate un aspect unic, patat ce formeaza un contrast interesant, in special cand se imbina doua culori diferite, una mai intunecata si cealalta mai luminoasa.

Salt’n’Pepper

Suprafata cu textura punctata adauga factorul de unicitate oricarei fatade. Contrastul in doua tonuri al panourilor variaza in functie de culoarea de baza a betonului.

Luce Silver

Insertia de mica in structura materialului confera fatadei un aspect lucios remarcabil. In functie de modul in care cade lumina, particulele au reflexii diferite, creand astfel efecte unice.

Glossy

Aceasta suprafata este special creata pentru interioare.

Twine

Combinatia de linii drepte si curbe, de diferite grosimi, suprapuse partial, creeaza un efect vizual extrem de interesant pe orice fatada.

ELEMENTE INDIVIDUALE

Multumita formabilitatii specifice, betonul aparent poate fi redat cu usurinta sub forma de margini si colturi. Elementele curbe sunt realizate la cerere, fabricate din bucati intregi si sunt disponibile sub forma de arcade, colturi sau sectiuni in forma de U. Trecerile neintrerupte creeaza fatade monolitice cu imbinari perfecte.

GAMA CONCRETE SKIN BREEZE

Pentru efecte suplimentare, aveti posibilitatea folosirii panourilor perforate din beton aparent ce creeaza un joc interesant intre transparenta si opacitate. Panourile gama Concrete Skin Breeze pot fi utilizate intr-o varietate de moduri: ca pereti separatori, paravane cu rol de protectie solara sau ca elemente de design.

SURSE DE INSPIRATIE DIN INTREAGA LUME

Sursa: Rieder