In arhitectura moderna, umbrirea fatadelor devine tot mai importanta, atat din punct de vedere al eficientei energetice, cat si prin prisma design-ului. Controlul luminii naturale cu ajutorul solutiilor exterioare de parasolare contribuie la protectia eficienta impotriva razelor solare, confera un ambient protejat la interior si o configurare armonioasa a exteriorului constructiei.

Pentru a integra armonios sistemele de parasolare in design-ul exterior al cladirii, avem la dispozitie o gama variata de mariale, dintre care:

Sisteme ceramice


Sistemele ceramice Argeton Barro sunt folosite ca elemente de design arhitectural si vin in completarea panourilor ceramice pentru fatada. Aceste bare ceramice se fabrica pana la lungimi de 1700 mm in 26 de culori standard. Diferite forme pot fi fabricate la cerere, inclusiv elemente de colt pentru fatade sau bare curbate.

Fiind fabricate doar din materiale naturale brute, aceste produse se disting prin durata de viata sporita, protectie naturala la factorii de mediu si flexibilitate in design. Sisteme usor de montat, elementele arhitecturale ceramice Argeton constituie o optiune ideala pentru constructii comerciale, industriale si rezidentiale.

 

Sistem de fatada ventilata si parasolare ceramice Argeton – cladire de birour iQuest, Cluj-Napoca

 

Mesh-uri din inox


Plasele din inox Haver & Boecker se disting prin rezistenta sporita si calitatea superioara, fiind ideale pentru acoperirea unor suprafete mari – pot fi dispuse role paralele pe toata lungimea cladirii.

Aceasta solutie arhitecturala inovatoare ofera protectie solara si ventilatie naturala, dar si un design inedit datorita multitudinii de modele de plasa disponibile.

Beneficiind de sisteme speciale de montaj si tensionare, plasele din inox confera fatadei rezistenta sporita fiind adesea folosite si ca pereti exteriori pentru spatiile de parcare, parapeti, terase, balcoane si scari.

 

Sistem de umbrire Haver&Boecker – cladire de birour Poligrafiei, Bucuresti