Panouri din beton aparent

Panouri pentru fatade realizate din beton aparent ransforsat cu fibra de sticla. Fabricate la cele mai inalte standarde de calitate de catre producatorul austriac Rieder, panourile gama concrete skin sunt robuste, subtiri – 13 mm grosime – si usoare, fiind special concepute pentru fatade si placari exterioare.

Produsele sunt fabricate din materii prime pure, sunt colorate in masa cu coloranti naturali ce asigura rezistenta culorii in timp si se disting prin durata de viata indelungata, avand uncomportament excelent la factorii de mediu. Totodata, gama concrete skin este prima gama de panouri din beton pentru fatade din lume care a obtinut clasa de combustie A1 si aprobrea ETA pentru utilizarea la cladiri inalte pe pana la 100m.

Materialul este disponibile in 3 formate standard de placi, la grosimea de 13 mm iar finisajele propun 3 texturi diferite pentru care sunt disponibile 12 culori ce redau naturaletea betonului si permit integrarea cu usurinta a acestui material in orice decor urban sau natural.

Proprietati

 • subtiri: 13 mm grosime
 • usoare:  26 – 31.5 kg/m²
 • incombustibile: A1 conform DIN 4102
 • rezistente la temperaturi ridicate
 • rezistente la factorii de mediu
 • fabricate din materiale minerale pure

Texturi si culori

3 texturi disponibile:

 • Matt: suprafata neteda
 • Ferro Light: suprafata texturata, sablata la presiuni scazute
 • Ferro: suprafata texturata, sablata la presiuni ridicate

Formate standard

Fatada ventilata

Montate in sistem fatada ventilata, panourile din beton aparent aduc un plus de eficienta energetica si sporesc estetica constructiei. Panourile se monteaza pe structura metalica, cu prinderi ascunse sau vizibile.

Comportament la foc

Materialul garanteaza siguranta maxima si rezistenta la foc datorita proprietatilor excelente (clasa de reactie A1 „non-combustibil” conform DIN 4102).

Sustenabil

Rieder impune standarde ridicate si in privinta protejarii mediului inconjurator (produse certificate ISO 9001 si ISO 14001 ). Declaratia de mediu EPD a produsului descrie in detaliu impactul redus al materialului asupra mediului inconjurator.

Panourile sunt colorate in masa cu pigmenti naturali. Vopseaua se mixeaza inainte de procesul de fabricare a produsului finit si se adauga in amestecul de materie prima. Acesta este un alt aspect pentru care culoarea panourilor rezista in timp.

Selectia de 12 culori ofera o gama variata de posibilitati de design, iar jocul de culori din cadrul aceleasi nuante potenteaza naturaletea materialului. Pentru fiecare culoare sunt disponibile 3 texturi: ferro, ferro light si matt. Se recomanda folosirea de placi din nuante si cu texturi diferite pentru obtinerea unui aspect finit autentic.

Panourile din beton aparent se monteaza in sistem fatada ventilata, pe substructuri metalice, cu prinderi ascunse sau vizibile.

 • ISO 9001 si ISO 14001
 • clasa de reactie la foc A1 cf. DIN 4102, respectiv A2-s1,d0  in sistem fatada ventilata