Placi compozite din aluminiu ALUCOBOND

ALUCOBOND® sunt panouri compozite cu doua fete din aluminiu de 0.5 mm grosime si un miez de polietilena pura, nontoxic, fabricat prin laminare la cald si presiune, proces prin care se obtine o planeitate perfecta a suprafetei si un raport excelent intre greutate si rezistenta.

Suprafata superioara este dublu lacuita sporind rezistenta materialului la abraziune, saruri, umezeala si raze UV, gama ALUCOBOND® distingandu-se printr-o durata de viata sporita.

Proprietatile inedite ale materialului si gamele variate, alaturi de plaja larga de culori si finisaje, permite folosirea in proiecte arhitecturale diverse – cladiri rezidentiale sau publice, cladiri de birouri sau complexe comerciale si industriale -, in redarea elementelor de identitate vizuala sau la placarea cladirilor cu destinatie comerciala care fac parte din retele unitare de supermarket-uri/hypermarket-uri, benzinarii, unitati medicale, banci si reprezentante auto, restaurante si hoteluri etc.

Structura panourilor

  • Miez polietilena pura – gama ALUCOBOND® (1)
  • Miez mineral – gamele ALUCOBOND® A2* si PLUS** (1)
  • Fete aluminiu 0.5 mm grosime (2)

*) ALUCOBOND® A2 = panou non-combustibil (clasa de combustie C0, A2s1d0

**) ALUCOBOND® Plus = panouri greu inflamabile (clasa de combustie B, s1d0)

Gamele ALUCOBOND

panou non-combustibil cu clasa de combustie C0 si clasa de reactie la foc A2s1d0 – fata de alte produse cu clasa de combustibilitate C1 – „greu inflamabile/fire resistant”. Datorita miezului mineral (2-3 mm), panourile din aluminiu compozit ALUCOBOND® A2 nu intretin combustia in cazul unui incendiu, iar fumul rezultat in urma expunerii la foc nu este toxic.
Materialul este certificat DGNB.

panouri greu inflamabile (clasa de combustie B, s1, d0) caracterizate de toate proprietatile marcii: planeitate, formabilitate, rezistenta la intemperii si procesare usoara.

placi compozite din aluminiu, extrem de usoare, cu fete din aluminiu si un miez tip fagure din aluminiu compozit.

permite personalizarea panourilor compozite cu decorul dorit: de la culori uni, decor imitatie lemn si pana la grafica special creata pentru un anumit proiect sau chiar redarea identitatii vizuale a brand-ului.

Exista si posibilitatea alegerii unui decor din gamele existente: Wood, 3D Effect, Art / Fashion, Carbon, Concrete, Stone / Natura, Oxidised and Metallic. Indiferent de destinatia panourilor compozite – fatade, inchidere balcoane si terase, intrari sau receptii – sau de gradul de acoperire, prin folosirea unui design aparte placile compozite vor permite accentuarea detaliilor de interior sau de exterior.

Design-ul ales poate fi redat pe oricare din gamele: ALUCOBOND®, ALUCOBOND® A2 sau ALUCOBOND® Plus. Detalii suplimetare in sectiunea Documentatie.

Culori si finisaje

Montaj

cele mai uzuale modalitati de montaj:

  • CASETE SZ20: prinderea permite dilatarea placilor pe verticala si pe orizontala. Sunt recomandate pentru placi landscape
  • CASETE lipite: pentru structuri verticale si orizontale
  • CASETE prin agatare cu bolt: recomandate pentru casete pozitionate vertical